Het belang van goede dakisolatie

Het belang van goede dakisolatie

Wat is het belang van goede dakisolatie? Veel woningeigenaren vragen zich dit af. Het isoleren van uw dak kan een behoorlijke investering zijn, is het dit wel waard?
Het is zeker zinvol om u zich hierin te verdiepen. Want door een weloverwogen keus te maken zult u meer uit uw dakisolatie halen.

Goede dakisolatie is altijd zinvol. Zo’n 20 tot 30% van de warmte in huis gaat verloren als het dak niet goed geïsoleerd is. Daarom is dakisolatie een belangrijk onderdeel van uw woningisolatie. U bespaart elk jaar weer een aanzienlijk bedrag op uw energierekening en uw leefklimaat zal merkbaar verbeteren. Een goed geïsoleerd dak kan van uw zolder een extra woonruimte maken.

Waarom is dakisolatie belangrijk?

Warmte stijgt, dus zonder dakisolatie is uw woningisolatie niet compleet. Het is wel belangrijk om uw woning in de juiste volgorde te isoleren. Met vloer- of bodemisolatie wordt kou en vocht uit de kruipruimte tegengehouden. Zo voorkomt u dat vocht uit de kruipruimte voor problemen gaat zorgen in huis.
De volgende stap is goede spouwmuurisolatie. Zijn uw muren niet geïsoleerd dan verdwijnt bijna een kwart van de warmte in uw woning via de muren.

Om uw woningisolatie compleet te maken, en uw duur gestookte warmte niet via het dak te laten verdwijnen, is dakisolatie onmisbaar. U kunt honderden euro’s besparen met goede dakisolatie.

Dakisolatie; de voordelen

Natuurlijk is dakisolatie belangrijk voor het milieu. Hoe minder CO2 we met zijn alle uitstoten hoe beter. Maar daarnaast biedt dakisolatie u ook allerlei voordelen.
En dan hebben we het niet alleen over de aangename verassing op uw volgende energierekening.

We gaan er uiteraard vanuit dat de dakisolatie op de juiste manier wordt aangebracht. Want alleen met een naadloze en egale isolatielaag, voorzien van een goed dampscherm, geniet u van alle voordelen. Vocht wordt op deze manier goed geweerd. Schimmel en huisstofmijt krijgt minder kans, een gezond binnenklimaat is het gevolg.

Daarnaast is uw dak niet gebouwd om geluid buiten te houden. Dit kan vervelend zijn wanneer uw slaapkamer zich direct onder het (schuine) dak bevindt. U kunt hinder ondervinden van omgevingsgeluiden die via het dak uw woning binnenkomen.
Wanneer uw dak geïsoleerd wordt met een ‘wollig’ isolatiemateriaal, zoals minerale wol, heeft dit meteen een geluiddempend effect.

Voordelen van dakisolatie op een rij:Dakisolatie
  • Flinke besparing op uw energierekening
  • Voorkom schimmelvorming, door vocht in huis
  • Gezonder woonklimaat
  • De waarde van de woning neemt toe
  • Vermindering van omgevingsgeluiden

Deze voordelen, plus de relatief korte terugverdientijd, maken het de investering zeker waard.

Welke dakisolatie kiest u?


Isolatie hoort maatwerk te zijn. Want alleen een zo dik mogelijke isolatielaag biedt de hoogst haalbare besparing. Wij gebruiken dan ook geen kant en klare isolatiematerialen. Het gebruik van de isolatiematerialen wordt aangepast op uw dak en uw wensen.

Wij doen er alles aan om vochtproblemen in de toekomst te voorkomen. Daarom brengen wij een zo dik mogelijke, naadloze isolatielaag aan die voorzien is van een goed dampscherm. En doordat wij gespecialiseerd zijn in alle vormen van woningisolatie kijken wij, indien gewenst, ook naar de rest van uw isolatie. Door uw woningisolatie op elkaar af te stemmen krijgt u het beste resultaat.

Wilt u persoonlijk advies over dakisolatie voor uw woning? Neem gerust contact met ons op.
Reactie plaatsen