Dakisolatie, de 5 voordelen van inblaaswol

Dakisolatie, de 5 voordelen van inblaaswol

Dakisolatie met inblaaswol biedt u veel voordelen. Het is een hoogwaardig isolatiemateriaal, dat tevens zeer duurzaam is. Inblaaswol bestaat voor 80% uit gerecycled glas, bevat geen chemische bindmiddelen of kunstmatige kleurstoffen. Daardoor is inblaaswol als dakisolatie een investering met een positieve invloed op mens en milieu.

Inblaaswol presteert optimaal op thermisch en akoestisch vlak. Zo bereikt u met dit isolatiemateriaal niet alleen een hoge energiebesparing, maar ook een hoger geluidscomfort door de wollige structuur.

Daarnaast is inblaaswol een veilig dakisolatiemateriaal door de brandwerende eigenschappen. Correct aangebracht zal inblaaswol bijdragen aan een gezonde luchtkwaliteit en vochthuishouding.

Dakisolatie Inblaaswol

Dakisolatie met inblaaswol

Bent u bekend met inblaaswol? Het is een, over het algemeen, minder bekend isolatiemateriaal. In vergelijking met andere isolatiematerialen scoort inblaaswol hoog. De isolatiewaarde is gelijk aan HR isolatieparels. Daarom zal deze vorm van dakisolatie u een flinke besparing op uw energierekening opleveren.

Een houten dakconstructie kan veel omgevingsgeluiden de woning binnen laten. Dit kunt u als storend ervaren. Door inblaaswol te gebruiken als dakisolatie worden deze geluiden flink gedempt. De geluidsisolerende eigenschappen leveren u dus meer op dan alleen energiebesparing.

De meeste dakconstructies bieden meer dan voldoende ruimte voor een dikke laag isolatiemateriaal. Bij alle isolatie, en zeker dakisolatie, geldt; hoe dikker de isolatielaag, hoe hoger de besparing.

Inblaaswol helpt u het maximale uit uw dakisolatie te halen.
Hieronder de 5 grootste voordelen van inblaaswol als dakisolatie.

Voordeel 1: Besparen op de energierekening


Woningisolatie moet u een flinke besparing op uw energierekening opleveren, vinden wij. Daarom is dakisolatie bij ons maatwerk. Helemaal aangepast op uw dak, en uw wensen. Met kant-en-klare oplossingen zult u nooit de hoogst haalbare besparing krijgen. Vaak is deze laag dunner dan eigenlijk mogelijk was geweest. Zonde, u had veel meer kunnen besparen.

Met inblaaswol maken we optimaal gebruik van de beschikbare ruimte. De isolatielaag wordt aan de binnenkant van uw dak aangebracht. Hier wordt de volledige, beschikbare ruimte in uw dakconstructie gevuld met inblaaswol. Zo ontstaat een dikke, egale laag isolatie. Afgewerkt met dampremmende folie krijgen vochtproblemen geen kans.

Het aanbrengen van deze dakisolatie duurt doorgaans niet meer dan één dag. Daarna kunt u direct gaan genieten van een hoger wooncomfort en een lagere energierekening. En dat niet alleen. Door deze woningisolatie zal de waarde van uw woning stijgen.

Voordeel 2: Dakisolatie en geluidsisolatie in één


Een dak kan werken als een klankkast. De geluiden van buiten komen, via luchttrillingen, uw woning binnen. Dit kan heel hinderlijk zijn.

Inblaaswol heeft een grote massa en wollige structuur. Hierdoor heeft het niet alleen een goed isolerend effect maar werkt het ook goed als geluidsisolatie. Inblaaswol zal hinderlijke geluiden van buiten tot een minimum beperken. Uw wooncomfort wordt nog meer verhoogd.

Inblaaswol dakisolatie

Voordeel 3: Blijvend verhoogd wooncomfort


Inblaaswol is het perfecte materiaal voor dakisolatie. Het voldoet aan alle moderne eisen en zal niet vervormen of inzakken. Daardoor behoudt het zijn goede thermische en akoestische werking. Uw wooncomfort zal, na het aanbrengen, direct verhogen.

U geniet van een heerlijk warme woning in de winter, en een aangename koelte in de zomer. U ervaart meer rust in huis doordat omgevingsgeluiden tot een minimum beperkt worden.

Dakisolatie hoort een eenmalige investering te zijn. En met inblaaswol is dat zo. De prestaties zijn blijvend en zullen de levensduur van uw woning overtreffen.

Voordeel 4: Gezonde isolatieoplossing


In tegenstelling tot diverse andere isolatiematerialen, zoals PUR schuim, is inblaaswol een gezonde isolatieoplossing. Dit materiaal bestaat voor 80% uit gerecycled glas. Zowel bij de productie als de verwerking worden er geen chemische middelen gebruikt. Inblaaswol is geurloos en stofarm.

Daardoor voldoet uw dakisolatie aan de hoogste eisen van binnenluchtkwaliteit. De isolatielaag blijft ademen zodat een optimale luchtvochtigheid ontstaat. Inblaaswol is waterafstotend en ongevoelig voor vocht en schimmelvorming, waarmee het een ideale isolatielaag vormt.

Voordeel 5: Snelle plaatsing, minimale overlast


Afhankelijk van uw dak is de isolatielaag al binnen één dag geplaatst. U kunt gewoon in uw woning blijven en wij beperken de overlast tot een minimum.
Bij een zolder die niet als leefruimte gebruikt wordt kan de inblaaswol direct op zolder worden gespoten. Er is geen breekwerk nodig, wij brengen de isolatielaag aan zonder sporen achter te laten.

Inblaaswol kan ook als tussenvloerisolatie worden gebruikt. In de balkenconstructie van de verdiepingsvloer worden gaten geboord, in een vast patroon. Via deze gaten zal de vloer gevuld worden met inblaaswol. Daarna worden de gaten weer netjes afgedicht.

Van uw zolder een extra leefruimte maken? Wij verwerken de isolatielaag dan keurig in uw dakconstructie. Indien gewenst kunnen wij de dakisolatie zelfs netjes voor u afwerken.

Inblaaswol minerale wol

Extra voordeel: Inblaaswol zal zichzelf terugverdienen

Dakisolatie met inblaaswol zal zichzelf terugverdienen. De besparing levert u honderden euro’s per jaar op. Meestal heeft u de investering in 3 tot 5 jaar alweer terug. Maar daar stopt het niet. De besparing gaat door, jaar na jaar.
Heeft u ook nog recht op subsidie dan wordt het wel erg aantrekkelijk om met dakisolatie aan de slag te gaan. Uw terugverdientijd is dan nog korter. Wilt u weten of er subsidies beschikbaar zijn, waar u gebruik van kunt maken? Vraag uw isolatiespecialist naar de mogelijkheden.

Inblaaswol als dakisolatie voor uw woning? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag de maximale besparing uit uw woningisolatie te halen.
Reactie plaatsen