Warmte stijgt, hoe dan ook…

Hoe houdt u de warmte in uw woning?

Werking dakisolatie

Goede dakisolatie houdt de warmte in uw woning. Is uw dakisolatie niet op orde dan verdwijnt tot wel 30% van de warmte via uw dak, dat is zonde van de energie.

Na het isoleren van uw dak zult u dit direct merken op uw energierekening. U kunt wel honderden euro’s per jaar besparen door uw dak te isoleren. Zo kunt u in 5 tot 7 jaar uw investering terugverdienen. Daarna gaat u natuurlijk vrolijk door met energie besparen. Dat is niet alleen fijn voor uw portemonnee, ook het milieu zal u dankbaar zijn. 

Hoe werkt dakisolatie?

Isolerende werking dakisolatie

Wel of geen dakisolatie?

Bij woningen die gebouwd zijn in de jaren ’60 en ’70 (en daarvoor) werd vrijwel niet gekeken naar dakisolatie. Dit resulteert niet alleen in onnodig hoge stookkosten. Doordat warmte stijgt naar de koudere bovenverdieping ontstaat er een soort ‘trek’ in huis. U kunt dit ervaren als tocht, wat een onaangenaam gevoel geeft. Ook kunt u last hebben van flinke temperatuurverschillen in huis.


Als het heeft gesneeuwd kunt u goed zien welke daken voorzien zijn van goede isolatie, en welke niet. Is de sneeuw op uw dak sneller verdwenen dan bij andere huizen? Dan is het verstandig om uw dakisolatie na te laten kijken

Aanbrengen dakisolatie

Waar wordt dakisolatie aangebracht?

Dakisolatie kan op verschillende manieren worden toegepast. Bij nieuwe huizen wordt de isolatielaag vaak aan de buitenkant geplaatst. Bij een bestaande woning is dit een erg arbeidsintensief proces, met hoge kosten. Isoleren vanaf de binnenzijde is hier een logische en goedkopere keus.


Bij het isoleren van uw dak worden overbodige openingen gedicht en een isolerende laag aangebracht. Hierdoor wordt het warmteverlies uit uw woning enorm verminderd. Uw woning wordt energiezuiniger, behaaglijker en uw energierekening lager. 

zoldervloerisolatie

Extra energie besparen

Wanneer u uw zolder niet gebruikt als woonruimte is het ook een optie om uw zoldervloer te isoleren. U houdt dan nog eerder de warmte in uw woning tegen. Waardoor u nog meer energie zult besparen, u verwarmt tenslotte geen ruimtes die u niet bewoont.


Zoldervloerisolatie is effectief toe te passen wanneer uw zolder over een houten balkenlaag beschikt. In deze ruimte brengen wij inblaaswol aan. De hoge isolerende eigenschappen van dit isolatiemateriaal geven niet alleen een energiebesparing maar ook een geluidsisolerend effect

Wat kan dakisolatie u opleveren?

Vraag vandaag nog uw offerte aan!

Of zullen wij u terugbellen voor advies op maat?