De voor- en nadelen van dakisolatie met polystyreen platen

De voor- en nadelen van dakisolatie met polystyreen platen

Polystyreen isolatieplaten zijn een veel toegepast materiaal bij dakisolatie. Bij vrijwel iedere bouwmarkt zijn deze platen te koop. Het witte kunststof is eenvoudig te verwerken door het op maat te snijden. De kant en klare platen worden in diverse standaard maten geleverd.


Een naadloze afwerking is bij isolatie uiterst belangrijk. Het is dan ook zaak goed te letten op de maten van het aan te brengen isolatiemateriaal. De polystyreen platen moeten perfect passen tussen de balken van uw dak, zodat een naadloos geheel ontstaat. Want alleen dan kunt u genieten van optimale besparing.

De isolerende werking van polstyreen platen

Polystyreen platen hebben een zeer goede isolerende werking. De platen zelf worden gemaakt van witte korrels, beter bekend als piepschuim. Door deze te verhitten zetten ze uit en kleven ze aan elkaar. Het productieproces zorgt ervoor dat er zeer veel luchtbelletjes worden opgesloten in het materiaal. En aangezien stilstaande lucht de beste isolator is, hebben deze isolatieplaten een zeer goede isolerende werking.


Al in een dunne laag zullen de polystyreen platen een hoge isolatiewaarde geven. Maar, als u de ruimte heeft, raden wij altijd aan voor maximale besparing te gaan en een zo dik mogelijke isolatielaag aan te brengen.

Door de zeer goede isolatiewaarde en de eenvoudige verwerking worden deze isolatieplaten vaak toegepast bij vloerisolatie, dakisolatie en muurisolatie.

Voordelen van polystyreen platen

Er zijn een flink aantal voordelen te noemen van polystyreen platen als dakisolatie.isolatie-polystyreen-platen

Wij zetten er een aantal voor u op een rijtje:

  • Hoge isolatiewaarde
  • Ongevoelig voor vocht
  • Relatief goedkoop isolatiemateriaal
  • Gemakkelijk te verwerken
  • Lichtgewicht
  • Ongevoelig voor schimmelvorming
  • Drukvast en daardoor beloopbaar
  • Veroudert niet of nauwelijks, dus blijvend goed geïsoleerd


Nadelen van polystyreen platen

Zoals elk isolatiemateriaal heeft ook isoleren met polystyreen platen nadelen.


- Als u zoekt naar de meest milieuvriendelijke isolatieoplossing, dan zijn de polystyreen platen niet uw keus. Voor het maken van deze isolatieplaten is aardolie nodig.

- Ondanks het chemische karakter van het productieproces zijn de polystyreen platen volledig te recyclen.

- Het naadloos aanbrengen van deze platen kan lastig zijn. Ze zijn niet flexibel waardoor kleine hoekje en gaatjes moeilijker afgedicht kunnen worden.

Optimaal besparen met polystyreen platen

Wanneer u wilt gaan isoleren met polystyreen platen doet u er goed aan een zo dik mogelijke laag aan te brengen. Want hoe dikker de isolatielaag, hoe hoger uw besparing zal zijn.

Vaak heeft u tussen de balken van uw dak een flinke ruimte om een isolatielaag aan te brengen. Benut zoveel mogelijk van deze ruimte voor een optimaal effect.


Om een zo dik mogelijke laag aan te brengen heeft u dikke platen nodig. Maar de polystyreen platen die u in de bouwmarkt vindt zijn vaak aan de dunne kant. Het is zonde om de extra besparing te laten liggen.

Ga daarom voor een oplossing op maat. Wij snijden uw isolatieplaten op maat, in elke gewenste dikte, lengte en maat. Zo kunnen wij een egaal, naadloos en optimaal isolerend effect bereiken.

Wilt u dakisolatie met polystyreen platen?

Polystyreen platen kunnen een geweldige isolatieoplossing zijn. Wil u weten of deze isolatieplaten in uw woning het beste resultaat geven? Wij komen graag bij u kijken om u van passend advies te voorzien. U ontvangt dan een vrijblijvende offerte op maat.


Onze isolatiespecialisten hebben zeer veel ervaring en kunnen u precies vertellen welk isolatiemateriaal voor uw woning te meest geschikt is. Want u wilt natuurlijk maximaal profiteren van de besparing die dakisolatie oplevert. Dat begrijpen wij.

Besparen op uw energierekening, een hoog wooncomfort en een gezond binnenklimaat.


Neem vandaag nog contact met ons op. Wij helpen u graag aan een uiterst efficiënte dakisolatie.

Joop
Door

Joop

op 06 May 2021

Piepschuim is brandgevaarlijk. Ik wil er juist vanaf.

Reactie plaatsen