Subsidie op dakisolatie

Subsidie op dakisolatie

Subsidie maakt het aanbrengen van dakisolatie nog aantrekkelijker. Dakisolatie verdient zichzelf altijd terug, maar met een leuke subsidie zult u uw investering nog sneller terugverdienen. En dat is altijd fijn! Maar hoe weet u of u in aanmerking komt voor subsidie?

Energie besparen wordt van alle kanten gepromoot. De overheid en diverse gemeenten doen hieraan mee. Er zijn verschillende aantrekkelijke regelingen in het leven geroepen om mensen te stimuleren hun woning energiezuiniger te maken.
De overheid stelt hier regelmatig subsidiepotjes voor beschikbaar, maar deze zijn ook vaak snel weer leeg. Gelukkig zijn er meer subsidie mogelijkheden.

Subsidie op dakisolatie via uw gemeentesubsidie voor isolatie

Naast de Rijksoverheid zijn er ook gemeenten die hun eigen subsidiepotje hebben. En dat is fijn, want de subsidiepot van de overheid is vaak leeg. Welke subsidies en financiële regelingen er genomen worden binnen uw gemeente is afhankelijk van de gemeente waar u woont. Ook de voorwaarden die gesteld worden verschillen per gemeente.

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn binnen uw gemeente wat betreft subsidie op dakisolatie? Uw gemeente kan u daar alles over vertellen. Bekijk hun website of neem contact met ze op.
Ook op Energiesubsidiewijzer.nl kunt u een overzicht vinden van de mogelijkheden. Vergeet niet te vragen/kijken naar de voorwaarden waaraan u moet voldoen om in aanmerking te komen voor deze subsidie.

U mag ook altijd contact met ons opnemen, wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Subsidie en financiële maatregelen


Niet alleen subsidie moet het aanbrengen van energiebesparende maatregelen aantrekkelijker maken. Er zijn hiervoor diverse financiële maatregelen in het leven geroepen. Neem bijvoorbeeld het verlaagde btw tarief van 6% op het aanbrengen van dakisolatie. Dit tarief geldt alleen op de werkzaamheden, voor het isolatiemateriaal zelf geldt het hoge btw tarief van 21%. Ook hier zijn voorwaarden aan verbonden, uw woning moet bijvoorbeeld minimaal 2 jaar oud zijn om gebruik te mogen maken van dit lage tarief.

Hoe sneller energie bespaard wordt, hoe beter. Daarom is de energiebespaarlening opgericht. Hierdoor kunt u nu al uw woning isoleren, al laat uw budget het nog niet toe. De energiebespaarlening is er speciaal voor energiebesparende maatregelen, zoals dakisolatie. U leent tegen een zeer aantrekkelijk tarief.
Om van deze lening gebruik te maken mag u niet ouder zijn dan 75 jaar. En u moet eigenaar zijn van de woning waaraan de werkzaamheden worden uitgevoerd.

Dakisolatie zonder subsidie

Komt u niet in aanmerking voor subsidie of is de subsidiepot leeg? Dan nog is het isoleren van uw dak een goed idee. Door uw dak te besparen met dakisolatievoorzien van goede dakisolatie zult u veel geld besparen per jaar. U zult dus altijd uw investering terugverdienen, met of zonder subsidie.

Zonder dakisolatie gaat een kwart van de warmte verloren via het dak, dat is zonde. Als u deze warmte binnen kunt houden met isolatie zal uw energierekening jaarlijks honderden euro’s omlaag gaan. Daarom is de investering in dakisolatie over het algemeen binnen 5 tot 7 jaar alweer terugverdient.

En dat is niet alles. Ook de jaren daarna blijft u besparen, terwijl u geniet van een aangenamer woonklimaat. Warmte blijft in de winter binnen, en in de zomer blijft het langer koel in huis. Ook heeft de isolatielaag een geluiddempende werking. Hinderlijk geluid van buiten wordt beter tegengehouden.
De waarde van uw woning zal stijgen na het aanbrengen van isolatie. En als uw zolder groot genoeg is heeft u er meteen een extra leefruimte bij!

Meer informatie over subsidie bij dakisolatie?

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor subsidie op uw dakisolatie? Wij helpen u graag bij het uitzoeken welke subsidie er beschikbaar is, en welke andere maatregelen er op u van toepassing zijn.
Neem gerust vrijblijvend contact met ons op, wij adviseren u graag.
Reactie plaatsen