Voordelen van dakisolatie

Voordelen van dakisolatie

Dakisolatie is een goede investering in uw woning. Deze vorm van woningisolatie biedt u diverse voordelen. Uw dak van goede isolatie voorzien zal de waarde van uw woning laten stijgen.
Tocht en kou krijgen geen kans meer waardoor uw wooncomfort wordt verhoogd. En is uw zolder groot genoeg, dan biedt dakisolatie de mogelijkheid om van uw zolder een extra leefruimte te maken.

Door het toepassen van dakisolatie zal u jaarlijks flink besparen op uw energierekening. Daardoor zult u minder CO2 uitstoten. Een win-win situatie dus, voor uw portemonnee en het milieu. Daarom zetten wij de grootste voordelen van dakisolatie graag voor u op een rij.

Besparen met dakisolatiebesparen met dakisolatie

De warmte in uw huis stijgt. Is uw dak niet geïsoleerd dan zal deze duur gestookte warmte uw woning al snel weer verlaten. En dat is zonde van de energie. Met goede dakisolatie kunt u wel honderden euro’s besparen op uw energierekening. Deze investering heeft u zo weer terug. Met of zonder subsidie, dakisolatie is altijd een goede investering.

Zo’n 30% van de warmte zal door het dak verloren gaan. Dat is veel. Een goed geïsoleerd dak houdt in de winter de warmte binnen en in de zomer blijft uw woning lekker koel. Voorkom dus een onnodig hoge energierekening. Direct na het aanbrengen van dakisolatie kunt u al gaan genieten van een lagere energierekening.

Voor nog meer besparing combineert u dakisolatie met andere vormen van woningisolatie, zoals vloerisolatie of spouwmuurisolatie. De energielasten worden hiermee flink teruggedrongen. En in de zomer heeft u veel minder snel een airco nodig, dat scheelt u weer energie.

Meer wooncomfort met dakisolatie

Heeft u wel eens gemerkt dat er een constante trek aanwezig is in uw open trappen en trapgat? Dit wordt veroorzaakte door de stijgende warme lucht die via uw dak de woning verlaat. Na het aanbrengen van dakisolatie zult u het verschil goed merken. Warme lucht kan niet langer ontsnappen via het dak en de trek zal stoppen. Hierdoor voelt uw hele woning comfortabeler aan.

Het effect van dakisolatie is dus in de gehele woning merkbaar. ’s Winters zal de temperatuur op zolder merkbaar hoger zijn dan voorheen. En in de zomer duidelijk koeler.

Met goed aangebrachte dakisolatie behoren vocht- en schimmelproblemen tot het verleden. En kiest u voor een dik en ‘wollig’ isolatiemateriaal dan krijgt u een geluiddempend effect als extra voordeel erbij. Geluiden van buitenaf worden aanzienlijk verminderd.

Dakisolatie is relatief goedkoop

Natuurlijk kost het aanschaffen van dakisolatie u geld. Maar u krijgt er ook veel voor terug. De jaarlijkse besparing op uw energierekening zorgt ervoor dat u de investering in gemiddeld 5 tot 7 jaar zult terugverdienen.

En daar stopt het niet. Ook nadat u uw investering eruit heeft blijft u jaarlijks besparen. In feite levert dakisolatie u geld op. Vooral nu de gasprijzen maar blijven stijgen is dakisolatie een rendabele investering. Uw geld investeren in dakisolatie levert u zelfs meer op dan de bankrente, die zo goed als negatief is. Vergelijkt u dakisolatie met een spaarrekening dan krijgt u met deze vorm van isolatie zo’n 9% rente per jaar.

Uw woning wordt meer waard met dakisolatie

Wilt u uw woning verkopen dan is het overleggen van een energielabel verplicht. Kunt u een energiezuinig label laten zien dan heeft u meer kans uw woning goed te verkopen. En hoe energiezuiniger uw label, hoe meer uw kunt vragen voor uw woning. U investeert eenmalig in woningisolatie, daar profiteren ook de nieuwe bewoners van.

Door uw woning te verbeteren met energiebesparende maatregelen zal de waarde stijgen. En maakt u van uw zolder, na isolatie, een extra leefruimte? Dan vergroot u het leefoppervlak, waardoor uw woning nog verder in waarde stijgt.

energielabel hoger met dakisolatie

Dakisolatie is goed voor het milieu

We moeten zuinig zijn op onze aarde. Elke vermindering van CO2 uitstoot, hoe gering ook, helpt. Dakisolatie is een goede stap om uw gasverbruik terug te dringen. U bespaart op schaarse brandstof en helpt het milieu.

De meeste dakisolatiematerialen worden op een milieuvriendelijke manier geproduceerd. Ze zijn volledig te recyclen wanneer de woning wordt gesloopt. En ook bij het aanbrengen komen er geen schadelijke dampen en gassen vrij.

De voordelen van dakisolatie ervaren?

De voordelen van dakisolatie zelf ervaren? Dat kan. Neem vrijblijvend contact met ons op. Een van onze isolatiespecialisten komen graag bij u kijken. Zij geven u passend advies.

Doordat wij altijd gaan voor isolatie op maat bent u er zeker van dat onze isolatie u de hoogst mogelijke besparing zult opleveren. Wij verzorgen alle vormen van woningisolatie en bekijken uw woning als één geheel.

Ons advies geeft u inzicht in alle isolatie mogelijkheden voor uw woning. Benieuwd wat u kunt besparen? Neem vandaag nog contact met ons op.
Reactie plaatsen