Zoldervloer isolatie in plaats van dakisolatie?

Zoldervloer isolatie in plaats van dakisolatie?

Zoldervloer isolatie kan een goede vervanging zijn van dakisolatie. Zeker wanneer de zolder niet wordt gebruikt als leefruimte. Door de vloer van uw zolder van isolatie te voorzien zult u veel kosten besparen.

Warmte stijgt, richting uw dak. Hoe eerder u de warmte tegenhoudt, hoe minder u hoeft te stoken. Zonder dakisolatie zou de warmte zo uit uw woning verdwijnen. Dat is zonde. Goede isolatie houdt de warmte in uw woning. Wordt uw zolder niet gebruikt, of hooguit als opslag, dan is het niet nodig deze te verwarmen zoals de rest van het huis. Zoldervloer isolatie voorkomt onnodige opwarming, en dat scheelt u veel geld op jaarbasis.

De voordelen van zoldervloer isolatie

Zoldervloer isolatie heeft veel voordelen. Zoveel zelfs dat het dakisolatie kan vervangen. Vooral bij woningen waar de zolder niet gebruikt wordt, wellicht niet eens toegankelijk is.

Voor het isoleren van de zoldervloer is veel minder isolatiemateriaal nodig. En het is vaak nog makkelijker aan te brengen ook. Daardoor is zoldervloer isolatie in sommige gevallen een goedkoper alternatief met een zeer korte terugverdientijd.

Als er een isolatiemateriaal met een losse structuur wordt gebruikt, zoals inblaaswol, zal zoldervloer isolatie ook nog een geluiddempend effect hebben. Dit verhoogt uw wooncomfort en verlaagd uw energierekening!Tussenvloerisolatie inblaaswol

- Voordeliger dan dakisolatie
- Weinig overlast bij aanbrengen
- Geluiddempend effect
- Besparing op uw energierekening

Houten zoldervloer isoleren

Veel woningen hebben een houten zoldervloer. Deze zijn gemakkelijk van isolatie te voorzien. Tussen de houten vloerbalken zitten lege ruimten. Door deze op te vullen met isolatiemateriaal ontstaat er een geïsoleerde laag van 15 tot 23 centimeter dik, afhankelijk van de dikte van de balken.

Als er een deur of luik naar de zolder aanwezig is zal ook deze goed geïsoleerd moeten worden. Anders gaat hier alsnog de warmte verloren. Dicht kieren en naden daarom goed af en voorzie ook het luik of de deur van isolatie.
Zoldervloer isolatie heeft alleen nut als er verder nergens warmte naar het dak kan ontsnappen.
Uiteraard is het ook mogelijk om dakisolatie en zoldervloer isolatie te combineren.

Betonnen zoldervloer isoleren

Ook een betonnen zoldervloer kan geïsoleerd worden. Bij deze constructie wordt de isolatielaag vaak op de vloer aangebracht. Om vochtproblemen te voorkomen wordt er soms eerst een dampremmende folie aangebracht, afhankelijk van het gebruikte isolatiemateriaal. Deze folie houdt leefvocht tegen aan de warme zijde, zodat dit niet in het isolatiemateriaal kan trekken.

Isolatieplaten zijn ideaal om een zoldervloer te isoleren, die u bijvoorbeeld als opslag gebruikt. Doordat isolatieplaten drukvast zijn blijft de zolder toegankelijk. Wilt u de zolder intensiever gebruiken dan werkt u eenvoudig de isolatielaag af met beloopbaar plaatmateriaal.

Kiest u zoldervloer isolatie of dakisolatie?

U wilt uw stookkosten verlagen door dakisolatie aan te brengen. Of is zoldervloer isolatie in uw situatie misschien aantrekkelijker? Afhankelijk van de constructie en het gebruik van deze ruimte kan een weloverwogen keus worden gemaakt.
Onze isolatiespecialisten helpen u graag de voor- en nadelen af te wegen. Wij gaan altijd voor optimale besparing door isolatie op maat te bieden. Want alleen dan kunt u genieten van een optimaal rendement.

Wilt u isolatieadvies op maat? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag.
Reactie plaatsen