Gaat de warmte in uw woning verloren via uw dak? Het warm stoken van uw woning kost veel energie. Dan is het zonde als deze kostbare warmte ontsnapt via uw ramen, deuren, vloer, muren en dak. Uw energierekening is al hoog genoeg.
Hou de warmte in uw woning vast door goede isolatie. Dakisolatie kan u honderden euro’s per jaar besparen, maar welke dakisolatie moet u dan kiezen? Hoe beter u isoleert, hoe minder u hoeft te stoken. Ga dus altijd voor het hoogst haalbare rendement!
Welke soorten dakisolatie zijn er?
Minerale wol en isolatieplaten zijn de bekendste en meest gebruikte dakisolatiematerialen. Maar er zijn er nog veel meer. Elk materiaal heeft zijn voor- en nadelen. Zachte materialen, zoals wol, sluiten mooi en naadloos aan. Door hun structuur hebben ze ook een geluiddempend effect. Kunststofplaten daarentegen isoleren vaak beter. Daardoor is er een minder dikke laag nodig om hetzelfde isolerende effect te bereiken. Geluid dempen de platen nauwelijks. Afhankelijk van uw dakconstructie en uw wensen kan de juiste soort dakisolatiemateriaal worden gekozen.
Hoe dik de dakisolatie moet worden aangebracht hangt af van het gekozen materiaal. De lambdawaarde van het product geeft aan hoe goed het isoleert. PUR schuim platen hebben een lagere lambdawaarde dan bijvoorbeeld glaswol. Hierdoor wordt met een dunne laag van 9-11 centimeter PUR schuim platen een even goede energiebesparing bereikt als met een dikkere laag van 14-16 centimeter glaswol. Uiteraard biedt glaswol hier, door de structuur en dikte, een veel beter geluidisolerend effect.
Een minimale isolatielaag van 10-12 centimeter is altijd aan te raden. Hoe dikker, hoe beter. Als u serieuze besparingen wilt behalen dan is een laag van 18-24 centimeter natuurlijk nog beter. Bij dakisolatie geldt; heeft u de ruimte breng dan een zo dik mogelijke isolatielaag aan.
Wat uw dakisolatie aan rendement gaat opleveren kan vooraf berekend worden. Met de lambdawaarde kan precies worden berekend hoe dik het isolatiemateriaal moet worden aangebracht voor een optimaal effect. De lambdawaarde geeft de thermische isolatie van het materiaal aan. Hoe lager deze waarde, hoe minder u ervan nodig heeft voor een goed resultaat. Wij helpen u graag bij deze berekening. Neem gerust contact met ons op.
De beste dakisolatie voor uw woning
Welke dakisolatie u kiest voor uw woning hangt af van meerdere factoren. U zult bepaalde wensen en verwachtingen hebben van deze vorm van woningisolatie. Laat u daarom goed voorlichten door een ervaren isolatiebedrijf. Zo kunt u een goede keus maken.
Een extra woonruimte maken van uw zolder? Hinderlijke geluiden van buitenaf tegenhouden? Het kan allemaal met de juiste isolatiematerialen. Verhoog uw wooncomfort en geniet van goede thermische isolatie door het juiste dakisolatiemateriaal te kiezen.
Advies inwinnen bij een ervaren isolatiespecialist? Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag.